Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7 rimvers och aforismer


Jag Har Aldrig Vart Så Här Gammal, Sa Mamma [septuagenarian]

~*~


Vildkatten

Jag blir hellre riven än jag får ett fästingbett

av katten
tar jag hellre lite ovett

*

Byns Kända Karaktärer - In Memoriam II

(om villabranden i Årsunda, Okt 2015)

Barndomen var det Abba, Kiss och Sweet
lösgodis och tuggummi med samlarbild och pussel
förtonåren var det leksaksbilar i lekparker
trimmade barncyklar, snusdosor och Judas Priest
kulor av sten, glas och metall på skolgården
kvällstid mellan bänkarna och på radion AC/DC

Medan fler och fler från den gamla byn ej överlever
nu en förälder från skoltiden
en av några brunetter med Hollywoodutseende

I åratal såg jag det gryende ljuset om sommaren
gatlyktorna ur gläntan invid vedboden
billyktor, stjärnstranden
extra orange nyans förfärades av flammans sken
tills det åratal efter uppenbarades
i samma glänta fast större som av rymdfarkosten

innan försvann det alltid med morgonsolen

*

Tamkatten

Kammad päls, tvättad tass
som en katt som hoppar upp på sin plats
smidig som en tanke

det är själva bergsbestigningen som är livet
att stå och beskåda där erfarenheten

*

Hippie Era

Det var då det var
jag föddes mitt i musikens blomstring
födelsen av ett fritt barn
födelsen av den fria musiken
som ej stängs in som yuppiemusiken
inom ett fängelse av 3 minuter
utan långa fria stycken
långa fria steg över ängderna

en del musik lyssnar man på med öronen
annan med själen

*

Sveriges 70-tal

Jag är uppvuxen på Lassiefilmer och Hammondorgelrock

nu finns det inte ens på TV längre

*

För Alla de som Ägnat sin Ungdom åt Musiken...

Mamma har alltid haft god klädsmak
med mönster på tröjor och gardiner
och trasmattor sedan 70-talet
sedan den tiden följer Läkerol oss också alltid i bilen

*

Jag har Aldrig Varit så här Gammal, sa Mamma...

När mormor avled kändes det som om terrinskålen sprack i den gamla servisen
kvar blev besticken till och de små kopparna och alla tillbehören
som fanns runt henne


23, 24, 25, 29, 30&31/10 2015
(med vissa tillägg av titlar och/eller putsning 14/12)

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-14 23:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för detta!
2016-01-26

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen från förr som följer med genom åren...trevligt att läsa...
2015-12-17

  Irene Åberg
HEJ**Vilken*Vacker*Jul*Servis
UNDERBART*Deklamerat*På Prosa
Jag Känner igen mig i dina Texter
och Kära*Katt*Rim*
PROFFSIGT*TACK*Kram
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP