Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köksockupation - en drömraga

 

 

Vid min diskbänk stod en kvinna

än i denna sena timma

stod hon kvar och gav små order

till det gäng som satt vid bordet:

ut och handla, skala äpplen!

kände mig så trött och knäpp men

ännu fick jag inte dö

först gå ut och smälta snö

med en dammsugare, blank

spolarvätska i dess tank

 

Sov sen med en doktorand

som jag pratat med ibland

han var snäll och trevlig, drängen

låg på andra sidan sängen

mindes då en annan natt

med professorn och hans katt

 

Det blev morgon, nu som fordom

kvinnorna satt kvar vid bordet

de var nästa likadana

så jag kunde knappast ana

hur jag skulle kunna skilja

på dem med min egen vilja

detta verkade de fatta

så de började att skratta

jag blev trött på deras stök

ville ha tillbaks mitt kök

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-17 09:09



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
den där gnagande upplevelsen (kanske särskilt vanlig i drömmen) av att allting går emot en lite grann hela tiden och blir fel
2015-12-17

  i af apa
en typisk Nanna,
härligt tokig...
2015-12-17

  Stefan Albrektsson
Dansant, svängig rytmik och intressant - gillar speciellt den lilla "parentesen" om professorn och katten som lämnas oupplöst.
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X