Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mary had a little lamb I - en drömraga

 

Jag gick åter världsfreds-kursen

matvagnen var stor som bussen

filmvagnen var ännu större

jag hann inte fatt den förrän

den fort bort till nästa hus

med ett öververkligt sus

 

Födde upp ett litet lamm

först var det en kvist så grann

men så växte benen ut

och blev ulliga till slut

jag gick ut på grönan äng

satte lammet i en sväng

det var där som han försvann

sörjde så mitt lilla lamm

 

Jag fick skäll av läraren

hon sa du är ingen vän

om du slarvar bort ditt lamm

får du stappla vägen fram

stödja dig på ett staket

det är ingen hemlighet

du får traska mot din död

utan hjälp och utan stöd




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-25 10:38



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
åå jag vill ge dig ett lamm men du vill nog hellre ha en balalajka!
2015-12-28

  Ingela Svenson VIP
Ojoj, här dyker visst Jesus själv upp på julnatten! I form av ett lamm, Guds lamm som borttager världens synder!
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X