Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter-rätt - en drömsenruysvit

 

Klev på rätta vagnen

tåget förgrenade sig

och jag gick vilse

 

I andra vagnen

kunde stolarna vridas

okända dårar

 

Fel idioter

en följde efter mig och

höll mig i handen

 

Pojken var liten

eldröd var dockkalufsen

vansinnigt skrattet

 

Dags för desserten

sa morfar i livré och

huvuden skvätte




Bunden vers (Haiku) av Nanna X
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-28 08:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrikt och mustigt med huvuden som skvätte.
2016-01-05

    Lars Gullberg


Det är smått anarkistiskt och helt underbart

precis så som poesi och ska vara

fritt från verklighet så där det kan vara i barnens värld

och jag bara älskar det
2015-12-30

  Stefan Albrektsson
Toksnyggt! Gillar hur drömbilderna både spretar och ändå binds samman. Första strofens bild är fantastisk - och klockrent skriven i all sin korthet!! Perfa!!
2015-12-29

  TrollTörnTrappan VIP
Känns verkligen som en dröm = labyrintiskt undflyende men inte desto mindre konkret.

Dårarna stängs, var god välj vagn!! Elden är lös, tag plats i någon svalare vinkel!!
2015-12-28

  Magdalena Eriksson VIP
"Fel idioter
en följde efter mig och
höll mig i handen"
så bra ...
tänker han ska va tokig på rätt sätt dagen när handen sträcks ut!
2015-12-28

  Gunwale VIP
Tåg som plötslgt förgrenar sig kan verkligen ställa till det. Livets orättvisa. Vissa av oss har inte ens nån räls att färdas på.
2015-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X