Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När tydligheten, öppenheten tar stryk inträder den psykiska tyngden som dödar den fysiska och som begraver individens unika identitet.


Ett obekant objekt

Min uttrycksfullhet,
min öppenhet,
min vakenhet,
min trohet....

allt vill belysa min öppna tanke,

min öppna dynamik,
till en välbehaglig rytmik,
en harmonisk dans i etik.

....men jag möter misstänksamhet,
dövhet,
ohövlighet,
elakhet....

...Därför tenderar öppenhet att bli slutenhet
....Därför lever många i enkelhet.

Den skapar inga frågor,

man bara är,
här o där,

.....Ett obekant objekt......




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-29 16:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket tänkvärd dikt...känner igen...
2016-01-04

  DominiQueen
Oj, så berörande... Men det borde väl djupt uppskattas dessa egenskaper? Vad händer?
Jag vet inte är ju lite av en ensamvarg och Samstrålar bara med få och äkta.... Världen förstår jag mig inte på. Vissa ljuger och jag är för naiv för sånt. Jag har inte tid att undra mer. Det räcker nu... Världen får leva sitt liv och jag mitt. Då känns det bra... :-)

Varma välgångsönskningar och Tack för en engagerande text...
/DominiQue
2015-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Bränt barn skyr elden.
2015-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell