Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
29


Dernière Danse

 

Sömnen var ryckig och drömmarna jobbiga. Det blev en lång natt med ansikten från förr som virvlade förbi i någon slags "här är ditt liv" kavalkad. Det var drömmar med kvinnor från tidigare relationer som av någon anledning försökte förföra mig. Det var olustigt och jag vaknade med ett ryck och en stark känsla av skam efter att ha besvarat en av kvinnornas kyssar.

Vad fan var det där, tänkte jag och satte mig upp i sängen. Chandra låg bredvid mig, sovandes på magen, naken och med en arm på mitt lår. Det långa håret täckte hennes ansikte. Jag la ner armen och strök det svarta håret ur ansiktet och lät sedan fingrarna stryka längs ryggraden ner till svanken. Jag kvävde en impuls att väcka henne och la istället försiktigt lakanet över henne innan jag reste mig ur sängen.

Med en kopp rykande varmt kaffe slog jag mig ned i en av fåtöljerna på altanen. Morgonen var tidig, havet nedanför alldeles stilla och solen hade precis tagit sig upp över bergskammarna borta mot Italien. Jag slöt ögonen och återlevde ögonblicket när jag besvarat kyssen i drömmen.

Varför drömmer jag om en annan kvinna när jag är tillsammans med den jag älskar?

 

 

 




Fri vers av tdox
Läst 351 gånger
Publicerad 2016-03-26 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tdox