Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst i själen

Jag känner frosten
och kylan i mitt bröst
löven täcker marken
även denna höst
gulnade och murkna
ligger de bara där
själen fylls av tomhet
i denna atmosfär

Jag känner regnet
och ser det falla ner
sakta nerför rutan
är bilder som jag ser
rinner där i strilar
hösten visar sig så
ett svårmod för själen
när himlen är grå

Jag känner vindarna
dra genom min själ
höstens bär klimatet
som visar sig så väl
de drar över kullarna
och lämnar djupa sår
trädkronor är fallna
i stormarnas spår

Jag känner tristessen
en vilsen situation
tidens kalla kårar
årstidens depression
höstmörker i själen
är inget man vill ha
men snart blir det vår
och tillvaron blir bra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 564 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-08 01:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Som en sång vackert vemodigt men hoppfullt fint :)
2016-11-13

  Ingrid Trolle
Mycket vacker höstdikt
så väl skaldad om tristessen
och depressionen som anfäktar
oss. Men det är inte så många
veckor kvar till vintersolståndet
då ljuset tar en vecka på sig för
att komma igen och allting blir
ljusare
2016-11-09

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga ord...hoppfullt slut...
2016-11-09

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra beskrivet!
2016-11-09

    ej medlem längre
Sorgset vackert i höstens spår
tiden den går
men ändå hjärtat det slår
2016-11-09

  Åse Tropp VIP
Fint beskrivet av en som kan förmedla ord!
2016-11-08

    Dan Myrbeck
Vemodsvacker.

Med lite snö från kung Bore,
det lite bättre kanske vore?
2016-11-08

  M.Eta
En vemodig text om hösten. Man längtar så efter att ljuset ska komma tillbaka. Vi kanske inte hade uppskattat vår och sommar lika högt om inte hösten kommit emellan!
2016-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Fin, vemod text om mörkrets och kylans påverkan!
2016-11-08

  Eva Helene VIP
Jag känner så väl igen mig i din text. Fint formulerat!
2016-11-08

  Solstrale VIP
Ska säga att du har orden inom dig, de ger oss så mycket i all sin glans du sätter kring dem!
2016-11-08

  StinaJ VIP
Fin och vemodig denna dikt och den berör inombords
2016-11-08

    ej medlem längre
Vemodet och kylan mellan orden kan inte ta bort läskänslan av närvaro och livskraft.
2016-11-08

  Maria Sundelin VIP
Här har vintern tagit över nu
2016-11-08

    ej medlem längre
Ja man känner mörker och kyla som påverkar mycket den här tiden! Bra beskrivet!
2016-11-08

  Niliboy
Fint berättat om hur det kan kännas inför den kalla vintern. Här har idag 17- å mörkret omsluter oss!
2016-11-08

  Marianne Räf
Vilken Blues! Slår an en ton av moll
i min själ, då jag läser. Mkt fint !!
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO