Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen foto. Tallkvistar efter snöyra – tofskonst av snö


ÄNTLIGEN

Äntligen, i morse
bakom gardiner
en snövit vinter
tallkvistars toppar
som tofskonst
gjord av ren snö
blå gryning
skyarna himmelblåa
vaknande sols guldramar
på vita hus väggar
morgonskuggor
leker på väggen.

I fjärran minnen i det gamla
förgångna året
ligger redan vintersolstånd
fastän dag är fortfarande
som en längre natt är det
kanske orsak till min sömn
drömde om
blommande smörbollar
gula små runda stumpar
i nattlös natt
darrade i sommarvind
även vit tuvulls tofsar!

Upplevde mitt i köldnatt
i min sömn - klimax
årstidernas höjdpunkt
midsommar
så starkt längtad efter
i människosjäl att ett
aldrig tillfredsställt behov
vintern först nu halvvägs
fogar mig i väntan efter
vårens första tecken som
blir säkert ugglors brunst!

© Heikki Hellman 2016-01-04




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 387 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-04 15:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I ständig närvaro av nuet förmedlar Du alltid en längtan framåt; en gåva och en tillgång som jag delar med glädje.
2016-01-10

  Nina.H
Så skönt att vi går mot ljusare dagar. Din längtan dit beskriver du väl! Vackert!
2016-01-09

  Chawa VIP
Härlig vinterbild till krispiga snöpudrade ord. Du målar vit glädjeyra och drömsk värme till det förgångna. Vinterkonsten är en njutbar stund och i fjärran kan jag ana snödropp... längtan efter vår...!
2016-01-06

  Eila
Uppstaplat käre kollega men operera i ord kan du inte så är det med det men ack så bra så bra så
2016-01-06

    sajo
Den här dikten om naturen går rakt in i mitt inre. Härlig rytm och läsvärd. Jag applåderar och bokmärker.
2016-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om när det kommer lite snö ändå...våren blir så mycket skönare då...fint foto...
2016-01-05

  walborg
Härliga ord och bilder och fin ljus stämning
2016-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade tankar och känslor!
2016-01-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik när den är som bäst, om vinter och kommande vår.
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman