Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstserenad [Auctumnis]

~¤~

I

Någon ropar ditt namn åt någon på skolgården
medan du andas höstnostalgia
(som efter tre långdruckna paket Löfbergs Lila)
alla löven som föll ifjol
och nya grankottar vid fågelbadet
de överblommade nyponen vid brevlådan
det fina gröna i grusgången
och de frostiga löven därovan
alla bilder blir poesi

som visar att du är likadan nu som då

du kan inte vara ute i trädgården
du måste skriva
(eller för att omformulera)
du kan inte vara ute i trädgården utan att skriva

II

Kratta löv är överskattat, det tog en kvart
men sedan kommer varje gräsmatta ta en kvart

jag har aldrig haft ett 9-5 jobb det är alldeles för inrutat
av samma anledning hade jag trots bra betyg
lyhördhet, men klarade aldrig riktigt av skolan
frihet är allt

bland barrbuskarna, bladen och mossan
är verkligheten

ett grått löv som ser ut som en sten
en sten som ser ut som ett grått löv
kamouflerande enighet

Auctumnis

6 Nov 2015

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-05 13:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om den här texten!

"bland barrbuskarna, bladen och mossan
är verkligheten"
2016-01-28

  Thomas Widemark
Gillar!
Det där om jobb, skola, frihet och verkligheten kunde lika gärna vara om mig!
2016-01-06

  ResenärGenomLivet VIP
Att alla bilder blir poesi...det gillar jag...
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP