Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Illness, grief, affliction, melancholy.


Aegritudo



Jag kan inte se mitt ansikte ordentligt, en spärr mellan reflektion och perception. Idag: framträdande näsa, truliga läppar och febrig rodnad över mjuka kinder, mitt leende - en ansiktets förvridning. Jag borde aldrig aldrig le. Hon har sagt att mina ögon är fina, därför tycker jag det också. Grumligt havsblå och djupa, inramade av långa, täta ögonfransar. Vackra, ömtåliga ögonlock. Lila blodådror över min huds vita landskap, som linjerna på en karta eller en liljas kronblad. Jag ser: en barnkvinna med svårbestämd ålder, min tunga och mina bröst tillhör ett barn men resten kunde varit 15 eller 25.






Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-07 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson