Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medea glömmer





rött
det är
rött?

på mina händer
blod?
mitt
blod?


nej. inte mitt.
rött som mitt läppstift
det som lämnade utsmetade avtryck på hans skarpa kindben
över hans mun när den var mjuk och varm
jag minns det
och hur han liknade ett djur
hur han var ett djur
när han slet ut mitt hjärta med tänderna
ögonen blänkande av
av
ondska?

inte ondska. nej. ett djur känner inte ondska, bara instinkt.

och jag älskade hans korpsvarta lockar
armarna och den sträva huden på hans knogar
vad skulle jag göra?
hans vassa tänder slet i mitt kött
barnens blod sjöng mitt namn
ett djur känner inte ondska, bara instinkt
jag minns det
det är inte mitt blod
jag älskade honom så mycket
jag kommer inte glömma
jag vill aldrig glömma
men det gör så ont

jag har aldrig älskat någon som jag älskade honom
jag måste glömma
jag vill inte vill inte vill i n t e
glömma
måste
glömma
nu

nu







Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-25 18:31



Bookmark and Share


  Robin V
Riktigt starkt skrivet!
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson