Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåmärke




att jag förlorar
syn, hörsel -
smak, mina rötter


ett träd utan


kärlek, jag vet att det
ska kännas varmt, bomull
och orkanöga
jag har känt det för
andra kvinnor, män

att det värker inuti som
ett blåmärke man måste
trycka på, ja
så är kärlek men
nu är det som ett
illa läkt sår, ruttnande kött och
var och stelnande blod


(kärlek, jag vet att det
inte ska locka detta
skitsnack från mina fingertoppar
kärlek är inte dikter om
hjärta och smärta, eller

kanske är det men
jag önskar att det inte var så)


i mig gamla
minnen, inget färskt
blod som rusar till
hudens yta
inga blåmärken här, nej
bara uppslitna ärr



att jag känner
a l l t
i brist på annat
kärlek, jag vet -






Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-15 19:33



Bookmark and Share


  Henning Hson
Gillar din text!
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson