Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DÄR SKÄRVSTENAR STÅR

Val är sten på blommor
eller blommor på sten


NI DÄR! Följ mig hit och med på snirklande myrstigar
fortsättandes ner genom ängsmarken; just denna Vår
vilken omgjord med smältvatten snart rinner över i…

Sommaren, gick förbi återkastande andra små sommarminnen
här uppe på enbackarna och åkeröarna; nere vid bäckarna
vänder vi famnen runt rödlysande fullmatade smultrondiken


Vattenspegeln slumrade fastnad vidare nere i sänkan
med barret och dammet simmande på - Så sött retande

Vi ska se att osynligt lyftas skärvstenar där bakom gläntan
av tungsint härdade i varje vrå - Ändå lekande


Vyerna är här tillåtna vara oss vidsträckta,
åtkomliga, åt oss hastigt infångade innan…

Hösten, dofterna runtom blotat trä och svamp i fuktig mossa
från ett tystnat gömsle där ett endaste löv har klamrat sig fast;
följer sann livsglädje på upptäcksfärd efter sevärt; oupptäckt.


Det mojnade medan ån tystnade till nedanför åsen
och bredvid mig satt en froströks täthet i ett leende;
i sina snötyngda Vintergrenars vintervackra sken

Vi hemvänder inom Jordmånen!

Vi slår fram våra år i bergen!

Vi bryter åder!




Fri vers (Fri form) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 470 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-07 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP