Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag Skådar en Delad Sky!

Med förundran jag blickar upp, det jag skådar - en delad sky;
Men när de vaknar, hela den grupp - det är som man kan spy.

Vi har en himmel, en jord;
Varför begår vi alla själsmord.
Du är inte oskyldig, ej heller jag.
Varför slåss folk vareviga dag?

Vi har en chans, jag må vara naiv:
Men varför inte prova kärlek i stället för en kniv?
Det finns inget du, ej heller jag;
Det finns bara vi, och att klara sig idag.

Vi lever i lyx och blundar för världen,
i stället för ett bord skulle vi kunna ha sfären.
Men dem flesta vill inte göra något, vill inte se:
"jag kan bara sitta här och be"

Vad fan, talar vi bara floskler?

I tidningen läser vi om monster och galningar;
Polisen och militären sitter på spaningar.

Men vad gör du? och vad gör jag?
Du är inte oskyldig, ej heller jag;
Varför slåss folk vareviga dag?




Bunden vers (Rim) av Linkan
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-07 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linkan
Linkan