Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far flög sin väg

Har någon sett far? Han flög sin väg.
Mor, har du sett? Far flög iväg.

En gårdag passerade, då far i sängen var fast.
En ny dag är kommen, då han hissat segel i sin mast.

Vad gör det för gott att sorgen beskina?
Nej, lev gott, festa och svina.
En dag ska vi alla flyga hädan,
en del mot slutet, andra från brädan.

Pirater och djävlar må världen plundra,
vad gör vi andra, kan en ju undra.
Fast i skiten dag efter dag,
vingarna växer då anden blir svag.

Härifrån ska vi alla fara,
vare sig det är ålder eller rent av en snara.
Så vad gör det för gott att sorgen beskina?
Nej, lev gott, festa och svina.




Bunden vers (Rim) av Linkan
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-01-08 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linkan
Linkan