Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Dam (n)-bad - en drömraga. Bättre bad denna gång.


Dam(m)-bad - en drömraga

 

Barnen kom åter, till blommor förklädda

de var så näpna och alls inte rädda

sam i bassäng, dök i tunnlar och rör

hittade leksaker där nedanför

 

Fina väninnan fick sova i flickrummet

trodde det var både dammigt och fittflummigt

men det var renstädat och de var nöjda

dottern var glad och gardinerna höjda

 

Sen fick hon leka med min lilla dotter

fastän en del av servisen var borta

fann de en ny där på botten av dammen

det var ju tur tänkte jag och tog fram den

gamla prinsess-stugan med alla delarna

det  gjorde ingenting att några felade

 

De hade hund med, en slank dalmatiner

tycktes dock ej göra konstiga miner

över att mina ben var lika fläckiga

täckta av ärren så vita och spräckliga

kändes ändå som om allt var okej

fast dom var fint folk så dög det hos mej




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 224 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-01-08 08:54



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Hög mysfaktor och sköna rim. Texten känns försonad med lite knölar på svanen och människorna hittar rätt bland sakerna.
2016-01-10

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande "dräkter" : dina ben spräckliga som hunden, barnen förklädda till blommor, hissade gardiner osv. Sköna kompromisser, där även fina fenomen funkar :)
2016-01-08

  Anya VIP
*asg* vad fasen är fittflummigt?!? Ler när jag läser denna innehållsrika text. håller med Anders nedan...texten är småtrevlig.
2016-01-08

  Stefan Albrektsson
Urtjusigt!! Jag får lite vibbar av klassiska sagor (det är väl de där symbolladdade brunnarna/dammarna som spökar kan jag tro...).
2016-01-08

  erkki
Den här texten förmedlade en behaglig och småtrevlig vardagskänsla till mig.
2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X