Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var något med klockslaget

 

det var något med klockslaget

med tiden som varaktigt

blåste åt andra hållet

 

det var något med alla de

som övertygade var delaktiga

i den hoppfulla berättartraditionen

 

det var något med dörren

som stod på glänt dygnet runt

med det kalla draget från drömmarna

 

särskiljandet tog sin början

redan i barndomen

långt innan knackandet hördes

 

***

 

flykten tedde sig annorlunda ut

i de gamla kulturerna

där det fanns en kollektiv förvissning

 

flaskan bönen eller en Kalasjnikov

en Dante eller en Wittgenstein

det handlar ändå bara om ett farväl

 

skönhet har alltid sköljt som vatten

genom människans övre jag

varat är fortfarande ett smörgåsbord

 

det som finns är det som finns

så länge den som ser

är den som ser




Fri vers av andrasidan
Läst 314 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-08 19:40



Bookmark and Share


  svernbygrabben
Wow!Klockrent åt andra sidan, raderna balanserar över nygammal is på en rostig gammal spark. Så vackert!
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan