Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pianistbrister



Pianots svarta klaviatur
till molnvit höjd jag bringar
men ur förväntad himmelsdur
dess mollbeklädnad klingar
och jag, en ovan virtuos,
får svåra skaparkrampen
som vackra toner kvickt förgås
helt tyst i lystnadskampen.

Men i min mandoms maktvision
jag kraftfullt händer höjer
och fingerspelets vrängda ton
i fröjd min trevnad böjer
förtjänstfullt till en musikal
och upp till dans jag bjuder
som högst banalt men genialt
dess privilegium ljuder.




















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-10 14:03



Bookmark and Share


  Eila
Spela inte men sjung en så pianosång för mig en gång till så så nu så vi går ut och pratar en stund och hämtar fika som dom kan bjuda på så så
2016-01-14

  Stephie
Jag ters säga att detta slutade ändå i dur! Vackert språk, härliga ord, jag kan nästan se allting framför mig. Tack!
2016-01-10

    ej medlem längre
"Övning ger färdighet".
Allt tar sin tid att lära, inte minst att bli skicklig pianist...
2016-01-10

    frun
Ta det piano
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP