Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Pärlefärden




Jag flöt mot stranden av ett pärlehav
och såg i horisontens fall kristallen,
min vittring ställde inga andra krav
än följa böljan över färdesvallen.

Jag hörde fröjd, om även stormars nav
måhända ljöd sin moll i fjärran kallen
av fågelsångers dur på håll som gav
mig mod att driva mellan vattenfallen.

Jag följer flykten av en sädesärla
dit moln i drömmar gömmer havets pärla
och lustens kust en gång i sång skall möta.

Säg, stillas då de många måsar skrän
vad gör mig nu att vågor vandrar hän
och sältans strömmar stänker kinder blöta?
















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-09 04:54



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Helt ljuvligt.
Vilken rytm!
2016-01-11

  Linda CH VIP
Mjukt och böljande flyter texten. Vackert!
2016-01-09

    ej medlem längre
Makalöst bra, ända till fulländning!
Den bästa du skrivit tror jag...
En njutning att läsa då den flyter som en stila vårbäck!

2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP