Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantönskan

Tanten skriver långa listor
(som det usla minnet bistår)
på allehanda lappar
som hon oftast tappar

(det stör inte tanten nämnvärt,
skrivandet är henne kärt)
Önskar det hon gärna vill
uppblandat med lök och dill

på rosa lappar granna
(eller gula likadana)
står: Minns att pussa grannen,
han, den snygga hannen

vars äktenskap har rämnat
för frugan honom lämnat
Minns: Han är singel!
Han mår bra av mingel!

Sedan: Köttfärs, ägg, tomat,
gå till posten, köp spenat!
Vattna blommor! Pussa grannen!
(han, den snygga hannen)

Bjud in honom på supé!
(eller kanske te?)
Gör något, din chans är nu –
du kan bli hans nya fru!




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 642 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-09 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim