Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A å Ö




Ja tôcker att live ä rätt så trist
då alfabete ska va så krasst
så A står först å Ö står sist
för å förmedle en viss kontrast

Ja ja tôcker att dä ä en skandal
att bokstaven Ö ä så förskjuten
A känns ju bare blase´ o banal
o smakar tvi vale i truten

Ja tôcker att Ö ä möe bätter
griper tag o ligger bra på tonga
å känns fint i stônna därätter
ger friskare luft te longa

Nock kunne väl Ö vare först
å A kunne vare sist iställe
A ä varken snyggt eller störst
ska bare vare mä å drälle

Nä A ä alldeles för drastiskt
sôm ôm dä vore mera bra
sôm ôm dä vore fantastiskt
nä ja tôcker sôm ja tôcker ja


Bs-06
















Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-27 19:21



Bookmark and Share


  Bengt VIP
jättebra! Texten gör att jag ser mig lite om och minns mina vandringar i Värmland
2006-04-29

  Markattan
Klurigt och fyndigt och dessutom på dialekt. Sehr schön!!!
2006-04-28

  curra
Åhh vad bra :D sitter och ler nu, det har jag faktiskt aldrig tänkt på.. :D bra tanke.. :D
2006-04-27

  Rune Thorsell
Frödings ande lutar över Bodils skuldra,
rättar till pince-nézen, blicken ivrigt far ...
"Vad är det Du skriver, Bodil kära huldra? -
Men vaffan! - Du är bättre ju än jag var!"

En million kramar! Rune.
2006-04-27

  Ingrid Nilsson
Jamen visst! Du har så rätt! Och den här vill jag höra Dig läsa snart...i radio!Eller TV,hos han Fredrik med dialekterna!
2006-04-27

    NoMi F
Hoppsan vad roligt det här
är
Undra vilken dialekt det är
Känner igen lite
A och Ö ja
Klurigt skrivet
2006-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg