Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Det snöar i januari


I SNÖLANDSKAP

Januaris himmel
ibland pastellblå
ibland som idag
tunntunn vit gasväv
eller silke
solstrålar filtreras
genom tät sil
solen mitt på dagen
bakom spöklika gardiner
dunlätta
snöflingor
dansar i kölddagens
bleka ljus
dunbaletten bedårar mig!

Det snöar fluffigt
har redan snöat två dygn
köldens lätta snökristaller
finner väg överallt
förvandlar allting
till runt och mjukt
lätt snö är ingen deg
att rulla snöbollar
ej, utan det är snösand
naturen strör
överallt
senhöstens mörkret
är endast en fasanfull hägring
i midvinters
snövita klärobskyr!

© Heikki Hellman 2016-01-10




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 417 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-01-10 16:22



Bookmark and Share


    sajo
Du är fenomenal på att beskriva naturen som är en underbar plats för återhämtning. Vackra bilder du har till dina texter. Bokmärket och applåderar.
2016-01-18

  Rozsi.kovacs

En vacker vintersaga
2016-01-11

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker mycket om ditt sätt att beskriva naturen i vinterskrud...vackert, vackert...
2016-01-11

  Palett
Fin beskrivande text av januari.
2016-01-10

    ej medlem längre
Låt oss göra änglar i snön!
2016-01-10

  Linda CH VIP
Mycket vacker vinterbetraktelse poetiskt uttryckt!
2016-01-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar naturlyrik målar din penna i vacker vinterbild.
2016-01-10

  Eva Langrath VIP
Vackra vinterord
2016-01-10

    ej medlem längre
Vackert, som ett julkort när mjuka snöflingor faller...
2016-01-10

  Marita Ohlquist VIP
Fin text i vinterskrud!
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman