Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårvårar



Morgonsorg mot fönster fäller
gråtna tårar av igår,
kvällsgrå ögonvitor väller
gift i glasets glitterspår
och som gryningssynen randas
tungt i nuet natten andas.

Kvävd jag ligger, halvt utslagen,
vänd mot änden där min säng
når en dörr mot förrgårdagen
knarrande i klagans sväng
och som rök med gift förblandas
sjukdomsluft ned lungor landas.

Svag av svekets salt jag sväljer
lottlös sockrets bränning sval
där i kvällningskamp mig kväljer
kvalen av allt ont förtal,
trohetstungan roförstörd
hör jag ännu obönhörd.

Mattat skrattets skälvning skorras
att sen inte andas mer
som dess anda genomborras
lagd att lyssna tyst jag ber;
tag från slagna tankars vår
gråtna tårar av igår.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-16 20:07



Bookmark and Share


  aol
Så genomträngande vackert borrar sej dikten in mot hjärtat med igenkännandets tagg som riverspår.
2016-04-19

  Maria Zena Viklund
helt ljuvligt och alldeles säreget alstrat, snyggt!
2016-04-18

    ej medlem längre
Mäktig sorgesång i bedrövelsens stunder. Säkert upplevd av de flesta!
2016-01-16

  Arne Ugglemosse
Snyggt att meningsbyggnaderna slutar och börjar samtidigt som stroferna, enligt ett gammalt reglemente. Och situationen som beskrivs känner vi alla väl igen.
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP