Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FYLLERI ANSÖKAN


Dom som bestämmer
skiter fullständigt
i lilla mej.
Straffpåföljden,
jo tack å hej
en annan grej.
Rast å vila!

Fylleri ansökan
till diggetotalt
färd-skrevar-kort-kort.
Töm det
annars hamnar du
i 'Svarta boken'.

Stöd i lagen
taskig i magen
av polisen tagen
ty lagen och regeln.
Stäng dörren
regeln på
vadå då?
Jag är gul och blå!

Krångel krångel
lag och ordning
låg och regel
byrå-krati.
Suckar tungt
nånting skumt.
Håller varandra
bakom rygg.
Prestige, hävd
in absurdum
ingen lika inför lag.

Fasar ut
fasan och trut
fas i ström
hemlig i lönn-
dom och domar
dum du dumma
dom och vi
jag är fri
frihet är det bästa
ting, räfst och rättar.

What a waybill
två år på Hall
inte ball
nödsituation
sjukfordon
Vem där?

Det står på fraktsedeln där.
Jag är här.
Jag är kär,
är du det likväl?
Det förstår jag väl.
Från slak tillstånd.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 209 gånger
Publicerad 2016-01-13 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar