Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAD JAG VILL

Är man
juridiskt kommersiell?
Är man
tillräckligt gräll?
Spelar man
yrkesmässig violoncell?
Är man
fallstudie-gesäll?
Kör du
the road to hell?
Har du fastnat
i lagar och regler?
För det har du väl,
ell...er?

Kör och vilotider
hårdnar vad det lider.
Transportera dom döda.
Transport av snö och is,
vägsalt, sand och flis.
Transport att tillhandahålla
grönsaker, potatis och ris.
Som ett traktortåg
med förnödenheter
eller allt annat
vad det nu heter.
Rullar med tapeter.

Allt detta
och himlen därtill.
Är det detta jag vill?
Eller folk rätt och slätt.
Kanske feskekörke-sill?
Vad ska man ta sig till?
Känner sig imbecill,
up on the hill,
killi-killi-kill.
Kyssa dig är vad jag vill!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 221 gånger
Publicerad 2016-01-16 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar