Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans

Dans under vita moln
på grön sommaräng
blomsterkrans i håret
i gryningens refräng
flickans mjuka steg
vals i kärlekens språk
längtan till förälskelse
en framtidens epok

Dans under månsken
och stjärnors elegans
känslor i nattmörker
i en tidlös elegans
flickan klädd i vitt
svävar mjukt och lätt
söker kärleksvärme
på ett önskvärt sätt

Dans på blåa vågor
när havet ligger still
simtag nära stranden
för de som vågar och vill
flickan en sjöjungfru
på väg att bli kär
hjärtevännen på stranden
alltid finns han där

Dans på isparketten
när frosten ligger på
skridskoskär och piruett
ett kärlekssteg för två
flickan söker värme
från någon älskvärd själ
isprinsessans önskan
om att kroppen ska må väl

Dans i folkets park
till musik som låter bra
att hålla om varandra
för själen något att ha
flickan har klätt upp sig
och väntar på sin chans
behagliga kärlekstoner
till kvällens sista dans




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1145 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-03 10:46



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fin o rytmisk dans i sommarnatten...
till nostalgitoner från Folkets Park...!
2016-03-10

  Siggesdotter
Ingen kan rimma sin dikt
så rytmiskt och lätt som du
Här svävar vi med i dansen
det känns som vi var där nu...
2016-03-04

  Teresia Ridell
Så ljuvligt..man blir danssugen..
2016-03-04

  Eva Helene VIP
Om dans i olika tappningar skriver du lekande lätt! Fint!
2016-03-04

    ej medlem längre
Så fint du diktar om dansens olika innebörd.
2016-03-03

  Gisela Nordell
fördes i väg i en dans i folkets park med syrener och romantiska toner, livet när det är vackert, sårbart och i bland smäktande
2016-03-03

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint skrivet om dansens glädje...
2016-03-03

    Dan Myrbeck
Dans kommentar till
Dans:

Bra skaldat!
2016-03-03

    ej medlem längre
För en del är det syndigt med dans. Men du visar på motsatsen, ren och skär glädje.
2016-03-03

  Eva Langrath VIP
En härliger orddans.
2016-03-03

  Kjell Åhsberg
Taktfast rytm i denna trevliga dans.
2016-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvliga toner till mitt öra når!
2016-03-03

    ej medlem längre
Som ingen annan fångar du känslor och klär i vackra ord.
2016-03-03

  agneta pichler
Underbar melodi
av längtan till kärlek
2016-03-03

  louisegirl
Dansande vackert diktat
2016-03-03

  Ingrid Trolle
En fantastiskt vacker
och romantisk dikt som
rimmats så väl om dåtid
och ljuvliga minnen.
Bokmärker
2016-03-03

  Knoparemoj
Hej,

Som gammal dansbandsmusiker är detta mumma för mina ögon

Ha det gott
Bosse
2016-03-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO