Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otroligt

Jag tror på världsalltet,
himmelens och jordens skapare.
Jag tror ock på vetenskapen
dess omvittnade slutsatser, min övertygelse,
vilken är grundad på det sunda förnuftet,
bevisad av forskare,
begabbad av oförstående,
prövad, bestyrkt och fastställd,
nedtecknad i skrifter,
för var dag informerande om sanningen,
förklarande verkligheten,
sittande i vitterhetens högsäte,
därifrån förkunnande levande och dött.
Jag tror ock på den ändlösa tiden,
en ändlös gemensam utveckling,
genomtänkta rådslag, okunnighetens avveckling,
övertygelsens seger och ett vettigt liv.




Fri vers (Fri form) av Nils-Ivar Lindström
Läst 186 gånger
Publicerad 2016-01-23 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström