Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sodom

 

Jag leker på nya stigar nu

ute och i mig själv 

följer sinnesförnimmelser 

jag aldrig vågat hålla fast förut

inte för att tillfredsställa er

men för att jag försöker lära mig om mig själv

 

Jag leker som ett barn

känner nyfikenhet för varje ljud

och vördnad för sekunders lärdom

snurrar med ansiktet mot himlen

och vinglar med skrattfyllda ben 

 

Och ja, jag har dagar som bara är mörker

men jag har börjat lära mig

och en rosenröd slinga av kaneldoft har trasslat sig hit

och fängslar mig och visar mig världen

ett steg idag och nästa imorgon,

ibland stannar jag upp men sedan

springer jag alltid igen

 

 

 

 

 

du frågar varför jag skrattar

och jag svarar att jag inte vet

men det gör ingenting




Fri vers av volatile
Läst 1084 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-28 20:36



Bookmark and Share


  Ord
Blir glaad av denna =)

så härligt att känna känslan av öppna ögon inför livet !
dina uttryck:

"Jag leker som ett barn

känner nyfikenhet för varje ljud"

och :

"Och ja, jag har dagar som bara är mörker

men jag har börjat lära mig

och en rosenröd slinga av kaneldoft har trasslat sig hit"

är underbar poesi ! men också enorm livsvisdom...
den enda vägen vidare...
genom nyfikenhet och öppenhet inför livet..

*sparar denna*

Tack du !

/ Crister
2006-04-28
  > Nästa text
< Föregående

volatile
volatile