Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad händer om vi börjar tänka själva??


En fårskock soldater

På raka led och med tom blick
du marscherar med de andra.
Med tom hjärna av order du fick
på dödens väg du ska vandra.

Dina egna tankar du förträngt har,
som en maskin du blint ska lyda.
Ditt egna jag finns inte längre kvar,
andra ska nu din sanning tyda.

En i fårskocken där alla bräker
”Vi lyder” till de som ger order.
De som maktberusade sig vräker
i glädje av sina lydiga horder.

De manipulerar med ord som Gud,
religion, behov, rättvisa och fred.
De klär sig i lögnens svarta skrud,
identifierar sig som ondskans smed.

Du dödar, lemlästar, våldtar i ett krig
som kallas för heligt, försvar eller annat.
Som blodig kanonmat de använder dig,
de som i sin trygga bunker stannat!

Vad händer om du la ditt vapen ner?
Tar ett eget, medmänskligt beslut?
Säger beslutsamt: ”Jag vill inte mer,
denna meningslösa ondska tar nu slut!”

När fåren visar sig vara egna individer
med egna tankar, insikt och empati,
då de mäktiga väljer, i rädsla, sina strider
att tvinga fåren hjärntvättade förbli.

Med repressalier, dödande och hot
de tror sig makten kunna hålla kvar.
Men fåren har vaknat, de står emot,
tills makten sin glans förlorat har.

I detta kaos du ska stå för den du är
en människa, vän, syster och bror
och budskapet du till alla med dig bär,
att du har tillit, på en fridfull framtid tror




Fri vers av Susros
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-27 11:33



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Varje stycke har sin poäng, och skapar eftertankar. Det här är en text med ett väldigt viktigt budskap, som skaldats oerhört väl. En text som borde läsas av flera
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Susros