Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reaktion på bestämmelser över våra huvuden!


Till våra folkvalda politiker

Ni folkvalda människor i politiken
som försöker dra ner oss i skiten.
Så mycket skrämselpropaganda
ni gladeligen öppet håller tillhanda.

Ni föregår som skamliga exempel
när ni tror att riksdagen är ett tempel,
med er tro att ni tillhör en särskild elit
som på folkets bekostnad gör en profit.

Mycket i media känns korrumperat,
skrivet av det som den får serverat
för att dölja det som verkligen sker,
för att gömma undan det vi inte ser.

Fler och fler luntor ni smygande apterar
med tron att människor inte reagerar.
Nu när NATO på dörren har knackat
ni öppnar upp när ni borde ha backat.

Så släpp in de som här gärna vill ha
vapen och samma rädsla som i USA.
Då lyckas ni skapa en perfekt ouvertyr
för ännu mer skrämsel och hat som styr.

Neutralitet är snart ett tomhetens ord
något man bara minns runt ett bord.
Något som vi hade en gång i tiden,
i en tid som sedan länge är förliden.

Vi valde er en gång, tyvärr,
så även vi en del av skulden bär.
Vi trodde på löften ni lättsamt gav
för att sedan inse att de inte blev av.

Över våra huvuden ni tar era beslut,
men inte för evigt, det har hänt förut
att massan har rest sig mot maktens borg
och dömt ut de ledande på gator och torg.




Fri vers av Susros
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-26 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Susros