Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reklamens makt


Är jag vacker?


Jag rakar kontinuerligt benen
så de är alldeles släta,
och när armarna sträcks upp
är armhålorna helt nakna.


Du säger att jag är vacker.

Håret är färgad och friserad
och är mjukt som i reklamen.
Bikinilinjen är varsamt ansad
enligt dagens outtalade ideal.

Du säger att jag är vacker.

Mustaschen har vaxats bort
och ögonbrynen är formade.
Kroppen är peelad och smord
och huden är len som siden.

Du säger att jag är vacker.

Läpparna glänser inbjudande
i det välsminkade ansiktet.
Figuren skapas under kläderna
av shap-upens fasta form.

Du säger att jag är vacker.

Förutsättningar förändras.
Orken tar slut.

Nagellacket flagnar och
kroppsbehåringen blir kvar.
Utväxtens grånad visar sig
och frisyren fallerar.

Ansiktets linjer avslöjas
när sminkets mask försvinner.
Magens rundning, bröstens tyngd
vilar under lösa plagg.

Vid vissa tillfällen faller allt tillbaka
till ursprungets naturliga skapelse,
för att orken behövs till annat
som att överleva i sitt liv.

Säger du att jag är vacker då?




Fri vers av Susros
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-06-30 09:34



Bookmark and Share


  DominiQueen
Den vackraste ros är Du och en fantastisk poet, det har jag alltid sagt. Men varför ett nickname, Du är ju en fantastisk författarinna, vår nya nationalskald. "Helga varde Ditt namn"

Varm kram min älskade vän.
DominiQue
2016-04-12

  Per Drysén
Fin fundersam text om det egna värdets vikt mot reklamens tvång.

Visst är du minst lika vacker!
2015-07-05

  Tessii
Ibland vill man bara vara sig själv för en stund. Vi är alla vackra oavsett
2015-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Susros