Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du har så roligt som du gör dej, det blir inte bättre än vad du gör det till


Din egen lyckans guldsmed

När vinden tjuter och varken TV eller internet fungerar
Då sitter jag jämte katten och min dotter och filosoferar
Kanske är det nyttigt att faktiskt tvingas vara lite kreativ
Man får då leta efter spel och pussel i sina gamla arkiv
Det går också bra att läsa någon bok som man inte hunnit med
Mysigt att att sitta med en kopp varm choklad i soffan under en pläd
Det är skönt att vara fri från TV:n och internet också ibland
Att samla sina sinnen på stillhetens läkande rofyllda strand.

När vardagen blir grå och tristessen hotar med att bli permanent
Kom då ihåg att ha dörren till humorn och glädjens upptåg på glänt
För du är ju din egen lyckas smed och du själv vet vad du vill ha
Lyssna på någon gammal låt som du fortfarande tycker är bra
Om du vill göra resan rolig, låtsas att du är på äventyr
Hitta gärna på något extra, bara det inte går över styr
Om du inte vet vad du ska göra ta då och studera katten
Han har aldrig tråkigt, att gilla faktiska läget är ju skatten




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 162 gånger
Publicerad 2016-01-30 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson