Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skåpmat: en gammal ofullbordad diktsvit


antropocen

1.

falskvackert klart vatten
kolsyrad glykol över döende havsskap
vittrar bortglömt tyst
och kvar
i det dörrlösa fängelset
en McDöd & Company
extra allt

tiden
livet
rinner som ett Orkla
mellan händer kupade i skrik

 

2.

tisdag

vilken jävla tur att livet är på låtsas
visselblåsare
i lekstugor för kreativt våld
blommar i sina sår

knivhjärtan kalla
knivhjärtan åt alla

 

3.

fredag

stanna upp lilla barn

mödrarna
vars liv är vigda åt att skydda er från livet
kan inte värja er
från den outhärdliga ofrånkomliga hackordningen

 

4.

fredag(senare)

människa
fröet som ska bli du

fält av otänkta tankar
maskiners våld
gängrelaterat antropocent

leenden som svärdshugg
framtidens kråkfåglar
lyfter i svart fyrverkeri

 

5.

fredag(natt)

nattens mörka bok
bläddrar i sej själv

obegripliga sidor
förlorar i värde
bleknar på fönsterblecket

 

6.

årtionden kommer och går
som bullrande skrattande skämt

vattnets cykler
från mun till mun
cleopatra hitler bob dylan
du
jag

detta nederlag som är vi
och minnen
mosade mot vindrutan

 

7.

uråldriga grund
knytnävar av urberg
i svart fostervatten

stger som käftsmällar
skroven jämrar sej

vi kan aldrig fly från det här

 

8.

söndag

utanför byggs en ny värld
ovanpå
liken från den förra

 

9.

den här staden
tömmer parkerna på grönt

skiftbyte
grymhet avlöser ondska
tv-apparatens blåskimrande löften
äter ur händerna

ljuset jonatan
jag ser ljuset

 

10.

luftburna ord
digitalt virus

inte ens våldet sätter punkt
i ett outhärdligt presens




Fri vers (Fri form) av Larsch Garage
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-31 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larsch Garage
Larsch Garage