Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstpsalm

Hösten var som vackrast
guldstänkta grenar
roddbåten i viken
låg upplagd på stranden
det blåste förnöjsamt
en vind från morgonen
löven i en ringdans
och jag höll dig i handen

Hösten var som vackrast
under rosafärgad sky
fåglarna som lämnade
mot trygghet någon stans
blommorna som falnade
vackert på sitt sätt
naturligt för årstiden
med en särskild elegans

Hösten var som vackrast
ljungen stod i blom
björkens kala grenar
klädda i frostfylld skrud
dofterna från skogen
från svamp och lingonris
älvans dans på ängen
vacker som en brud

Hösten var som vackrast
i årstidens övergång
novemberregn från ovan
ett välgörande vatten
barkbåten på floden
rann bort i stillsamhet
och sommarens leklust
likt stjärnfall om natten

Hösten var som vackrast
på morgonpromenaden
nattens stjärnor släcktes
när gryningen tog fart
himlens vita flingor
en famlande ankomst
sol och måne kramades
och allt blev underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 452 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-11-03 00:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ljuva minnen...så vackert skrivet...
2016-11-06

  Ingrid Trolle
Ännu en skickligt vävd text
målad med din känsliga penna.
Så vacker i både text färger
och kärlek
2016-11-03

  Eva Langrath VIP
Så fint du beskriver skönheten hos hösten
2016-11-03

  Eva Helene VIP
Försöker förlika mig med hösten, och du hjälper mig, tack!
2016-11-03

    Dan Myrbeck
Fint höst-skaldat!
2016-11-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbara höstbilder målar du i din färgrika dikt.
2016-11-03

  Stanley Rydell
Hösten förblir som vackrast genom din sirliga, sinnligt sydda sömnad! Fint det återkommande Hösten var som vackrast, som leder fram till en ny ankomst. Välljudande sista strof, en omfamnande ljuv dikt.
2016-11-03

  Linda CH VIP
När hösten är som vackrast! Känsla, närvaro och fint språk.
2016-11-03

  A_Bishop
Förträffliga höstbilder, tack!
2016-11-03

  louisegirl
Mycket vackert skrivet om hösten
2016-11-03

  Maria Sundelin VIP
Fin höstbild
2016-11-03

    ej medlem längre
Visst kan hösten vara vacker! Mycket fint beskrivet här!
2016-11-03

  Niliboy
Å man frågar vem har skapat allt det här, men visst blir man glad åt höstens prakt å färg!
2016-11-03

  Marianne Räf
Fina minnen med romantiska inslag blev en vacker psalm, som skönt
fångat hösten. Får ofta sånna ljuva
poetiska förnimmelser, då jag läser
dina dikter !! Tack, för det !
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO