Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att Andas Åt Någon Annan

Att överleva,
är att skriva brev du aldrig vill skicka,
av frågor du aldrig kommer att ställa,
medan du alltid skapar egna svar,
av bilder, berättelser och hårlockar,
därför att du orkar inte vänta på saknad,
när det är allt du har att längta efter.

Att överleva,
är att ramla ner på perrongen på Söder,
bland fimpar någon annan rökte upp,
medan skorna bredvid tillhör någon,
som nu väljer att flacka med blicken,
därför att en annan människa går sönder,
och han vill inte trampa i skärvorna.

Att överleva,
är att famla efter den sista omfamningen,
bland lakan du inte har bytt på 2 månader,
vilken har kallnat med de två månaderna,
medan det hann bli en ny årstid,
därför du hann åldras 60 dagar,
och han hann inte göra någonting.

Att överleva,
är att dra in freonet, molnen; tusen atomer,
tillsammans med allt annat trasigt,
ner i den svullna luftstrupen,
vilka fyller lungorna för två personer,
därför att någon annan måste andas,
när han inte kan göra det längre.




Fri vers (Prosapoesi) av TorsHammare
Läst 365 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-03 23:26



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Omskakande.
Ömsint medmänskligt
Skickligt skaldat!
2016-02-04
  > Nästa text
< Föregående

TorsHammare
TorsHammare