Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekot Till Mamma

Pappa,
vi behöver inte sova,
inte om vi inte vill,
du vet,
att du lovade att lova
att jag ska
få säga vad jag vill,
och
det är det som gills,
pappa.

Pappa,
de behöver väl inte gripa
någon som "Alkapåne"
genom
Systembolagens glipa,
därför
jag hörde att i Skåne,
där,
så finns ingen måne,
pappa,
och om det inte är blankt,
finns det ingen polisbank,
så en kan väl
smuggla sprit,
för att bli rik,
och köpa en iPhone
och det
uttalas "Al Capone",
pappa.

Pappa,
du behöver inte glömma
träden imorgon bitti
bakom
oss finns det strömmar
som
går i över hundranitti
och
du vet att det är viktigt,
pappa,
och om ingen kan räddas,
finns det stugor i Älmsta,
så en kan väl,
värma jord,
för alla ord,
och ockupera det tysta,
därför,
jag vet att du ska lyssna,
pappa.

Pappa,
jag behöver inte skriva,
jag har spring i benen,
därför
jag har alltid velat visa,
att
blod finns i handleden,
men,
aldrig i satellitteven,
pappa,
och om det inte andas,
kan SAS-planet landa,
så en kan väl,
kväva skrik,
på en klinik,
och resa till Budapest,
därför,
där grät jag som mest,
pappa.

Pappa,
ni behöver inte svara,
ni har stolar i mitten,
därför,
ni har alltid bevarat,
våra
klänningar på sitsen,
men
brutit morgonkvisten,
pappa,
och om vi inte ropar,
släcks alla våra solar,
så en kan väl,
fejka orgasm,
knulla snabbt,
och bli en skyltdocka,
därför,
ni klipper våra lockar,
pappa.

Pappa,
vi behöver inte sova,
inte om vi inte vill,
jag vet
att du lovade att lova
att jag
ska få vad jag vill,

jag väntar lite till,
pappa.




Bunden vers (Rim) av TorsHammare
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-18 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TorsHammare
TorsHammare