Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imorgon Öppnar Vi Fönstret

Det börjar med röken i huset.
Ett par skakande lungor i gruset.
Ta inte bort mig från ruset.

Ärligheten dog idag.
Rista upp nu allt du var.

Resterna av smutsigt, långt hår.
Enade stod vi där igår.
Vem var det som skrek "upp till kamp".
Ont gör det alltid att veta allt.
Lika hög som låg har jag varit.
Uniformer hotar tiden de tagit.
Tårgasen frätte igenom igen.
Ingen i kostym kan vara din vän.
Ont gör det alltid att röka allt.
Ni kan flå min hud när det blåser kallt.
Ett bloss gör ont, men lättar sen.
Någon med batong är inte din vän.

Så drick upp det sista av värdighet.
Och rök upp det sista av vad du vet.
Mina ord är för er utan färdighet.

Kamrat, drick upp och slå sönder flaskan.
Använd den och skrik att du vaktar
Lovord om kärnvapenkrig
Lovord om alla dollars lik
Använd den och skrik nu "akta"
Rispa upp dem och dränk dem i aska.

Bryt ditt bröd och bränn ned scenen.
Det är revolutionen som kallar.




Bunden vers (Rim) av TorsHammare
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-24 05:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TorsHammare
TorsHammare