Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårpsalm

Våren var som vackrast
när isen rann i strilar
och ängarnas blommor
inte alls längre vilar
då solen tänder molnen
och himlen får sitt ljus
fåglars kärlekskvitter
med vårvindarnas sus

Våren var som vackrast
på skogspromenaden
den första ängsblomman
och Krokusen i staden
vårbäckens härlighet
där näcken spelar dans
de utslagna sipporna
en fröjdefull elegans

Våren är som vackrast
mellan Hägg och Syren
grenens knoppar brister
till solens ljuva sken
skönheten bär trolskhet
när våren sjungs in
vid majbrasans skimmer
och din hand i min

Våren är som vackrast
där Tussilagon står
små ljusgula solar
då själen rysning får
när söta Liljekonvaljen
i stillhet blir oss kär
långsamt sprids doften
att sommaren är här

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 549 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-31 17:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bara så ljuvligt...njuter...
2016-04-02

  Ninananonia VIP
Vackert om våren
2016-04-02

  Eva Helene VIP
En skön tid ligger framför oss, du bjuder på glädje och förväntan i din vackra dikt.
2016-04-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar naturlyrik om den vackra våren och blommors hyllningskör.
2016-04-01

    sajo
Du skriver om min blomma jag gillar liljekonvalj som är vackrast där den står i vår underbara natur. Du har återigen lyckats fånga naturen och du skriver så underbart vackert som en sång. Applåder i massor.
2016-04-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
U tmärkt rinner
L ågan Din, vi finner
J ubel i mark
O ch så stark
N är Du orden spinner
2016-04-01

  Ingrid Trolle
En underbar Vårpsalm
om allt det som vi vet
ska komma. En förväntans
dikt som väcker vår
längtan och vårt hopp
2016-03-31

  Eva Langrath VIP
Härlig våryllning
2016-03-31

  Anya VIP
Jaa nu har vi allt framför oss...härligt målar du här.
2016-03-31

    ej medlem längre
En sann njutning att få läsa dina underbara ord! Tack!
2016-03-31

    Dan Myrbeck
Fin vårhyllning!

Jag har skrivit en med samma titel:


Vi tackar Gud
för vårens vackra skrud.
För blommorna på marken
och för skalbaggarna på barken.

En fågel sjunger för alla och envar:
Låt oss få ha våren kvar.

Se hur våren skänker oss behag
en solig vacker vårfin dag.
Och då tackar vi Gud
för vårens vackra skrud.

2016-03-31

  louisegirl
Så hoppfullt fint, om den kommande ljuva årstid
2016-03-31

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvliga känslor, väl förmedlade!
2016-03-31

  Marianne Räf
Fint blommig hyllning till en ljuv årstid.
2016-03-31

  Änglaögon
Hoppfulla och ljusa rader.
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO