Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömhaiku I


Brant stupar trappan
till barndomens tomma sal

stöt av liv väcker




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 772 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-29 21:34



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stark känsla av förträngda minnen väcker orden hos mig.
2009-03-10

  Miss Mod
"stöt av liv väcker", säger allt....
2009-01-03

  Alina Ögger
Att åervända till - och från sin barndom.
Återblicka, brant.

En känsla.
Många känslor.

Väldigt fn!
2007-08-09

  Cris
Har läst flertalet gånger...

mot barndomens tomma sal
låter väldigt vemodigt
och att trappan är brant
kan för mig betyda att
det är svårt att våga sig ner
för något man inte vet om man
vill möta

stöt av liv...väcker.. kanske
man ser liv... i fragment...
som väcker en
kanske man inser vad
som hänt eller vad som göms

eller är det bara en dröm
2006-05-06

  Almagrundet
Så är drömmen ibland, fångad i tre rader; en stöt av liv väcker trots att barndomens sal är tom. Paradoxalt som livet självt. Fint skrivet.

En sak som man skulle kunna göra är en "paus", en extra radbrytning, mellan andra och tredje raden:

brant stupar trappan
till barndomens tomma sal

stöt av liv väcker

Detta tycker jag skulle låta tomhetskänslan i salen sjunka in en stund innan stöten av liv rycker upp en ur sömnen.
2006-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP