Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medan vinterkölden slår till igen så sticker de första små vårblommorna upp.


Snödropparna vill upp

Dagen blir allt längre, ljuset tar snart över
Småfåglarna ännu talgbollar behöver
Snödropparna de sticker upp i rabatten
Runtomkring trädgårdens buskar smyger katten
Ännu behövs alla vinterkläderna på
Vi lär ju inte på länge någon vår få
Men naturen verkar längta efter våren
Hararna betar gräs och likaså fåren.

Kanske kan man drömma om vår i alla fall
Även om både morgon och kväll är rätt kall
Planera vilka frön som faktiskt snart kan sås
Se vilken tränings grad som ganska snart kan nås
Gräva ner julens alla hyacintlökar
Snart nog både orken och energin ökar
Passa på och njut av varm choklad än ett tag
Det blir nog vårvarmt och soligt en vacker dag.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-12 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson