Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skadeskjuten

 

Så oskuldsfull liten

ovetandes

om sin tafatta sårbarhet

 

hett åtråvärd i mörkrets ögon

 

för ett enda ögonblick

lämnad 

ensam i utsatthet

 

just i den stund

då själva livet och döden

vävde sina skira slöjor

som täckte markens fåror

 

och regnets tårar föll

ljudlöst stilla

 

likt glittrande små ögonstenar

av hjärtats innerliga längtan 

i jordens rika mull 

 

såsom ett tecken

 

milsvida hördes ängsligt skria

ett rop av saknad

 

i vilda fåglars flykt

 

då stoft 

blev till intet

 

i morgondimma

in vid

gamla trädets stam

 

 

 

 

..hon nådde aldrig sin himmel 

men slog så längtansfullt

följe med vindens

ömt viskande

sus...

 

 

 

- "Åh, lyss mitt hjärtas längtan

till vilda fåglars ljuva kärlekssång

där vingar i vindens frihet

själens vackra drömmar

alltid med sig

bär"

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-16 15:38



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Utan att riktigt först kunna klä i ord, varför, jag känner sådan stor klump i hals o mage efter min första läsning (månne jag var lite okoncentrerad), läste jag om och började få ett bredare perspektiv o helhetsbild, och förstod vad jag undermedvetet redan måste ha tänkt.

Min första tolkning är att något oerhört tragiskt har skett som skapar stort trauma - om det är offret eller omgivningen, eller både och. Läser jag in titeln så tolkar jag det som att offret ännu är vid liv, stryker jag den, känns det som denne strök med.

Det som gör det så oerhört svårt att vilja klä min fulla tolkning i ord, är att det känns för mig som att det rör sig om ett litet barn... så, jag stannar här.

Det ligger en tragisk skärpa i texten, som inte kunde skära djupare om det så vore en kniv. Som Peter säger: "... innerligt olyckligt öde"
2016-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text med sorgligt innehåll!
2016-02-16

  Peter Stjerngrim VIP
Smärtsamt sorgligt flöde
om ett innerligt olyckligt öde ...
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP