Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

du och jag är varsin galen version i livVad ger dig rätten att skrika "hej" när jag promenerar ensam i universum och funderar över dagen? Vad ger dig rätten att inkräkta på min frihet, svära mot tystnaden som uppstår mellan oss?

Det finns frågor jag vill ställa. Jag kommer göra det även om tiden är kort i mötet. Kanske är jag försvunnen redan i nästa steg eller sover förbi morgonen. Vad ger dig rätten att anta saker om mitt tillstånd?

Du och jag är varsin galen version i liv. Vi ska inte dela någonting, ingen ångest, ingen smärta. Vi har ingen jävla aning om varandra, men vi är ändå lika beroende av att uppleva sol i vårt förflutna.

Vad ger dig rätten att försöka få saker, då jag har nog med saknad? Varför anser du dig ha rätten att riva muren? Vad ger dig rätten till rätten om rättvisa och varför utgår du hela tiden från din egen dag?

_________
Prosa av Jag är fan större än Sartre
Läst 551 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-02-19 17:07Bookmark and Share


    violas
Fast värre saker finns ju förståss.....
2016-02-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra text i bra prosa om problemet med att man ska påverkas av det ena eller andra utan att man själv får bestämma. Detta gäller inom många områden. Förstår frustrationen. Jag vill själv ta ställning. Bilda mig en egen uppfattning.
2016-02-20

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Ett utkrisatalliserande urval ifrån de inre hjärncellernas grottor som väl sammansvetsat blir till en gobeläng i prosans valv.
2016-02-20

    ej medlem längre
Oops, ett par tangentfel lyckades jag klicka iväg - ibland är det bara så.
2016-02-19

    ej medlem längre
Ibland blir jag lite tröt på din "röst" i texterna du lägger ut men h är har duu fångat något större och som jag ser det handlar det inte ett dugg om tiggare, snarare alla "miljömedvetna" - och vad vet jag vad det kan vara för några - organisationer som inte ens förstår metaforen "kofis". Jag gillade detta innehåll. Men även den privata sfären, den som så ofta utsätts för övergrepp, för att använda starka ord.

Alla diagnoser som kastas runt som ett ingenting för ingen vet verkligen och så vidare.


Kanontext!
2016-02-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hm, Ola visst det är så ingen annat starkas folk från hela världen håller på så här som rumäner och bulgarer, men nu kan jag inte mer prata om det eftersom folk här på poeter, har mästrad mig som icke empatisk med tiggarnas trender, dem gick så långt i förgår att 30 tusen rumäner plockade bort Facebok konto med rumänska president.
människohandlare vet bättre vad dem vill d.v.s. vi har här på poeter folk som har som affärs ide skaffa några krymplingar och tigga med dem sedan på pengarna köpa vila i England medan skaffa opinion och skriver empatisk här.
Men just nu menar starkas senildementa svenskar i mitt officiella område jag bor där åldringar lämnas på gatan promenera och socialisera med vem man träffar, medan vårdnadshavaren inte är frånvarande bara kvitterar pengar för promenader med pompös titel:
" prata bort ensamhet" Och lämnar samtalet inspelad till länsstyrelser.
2016-02-19

    ej medlem längre
Det tillhör spelreglerna att vi ska se tiggarna som underlägsna och splittrade, inte som en samlad organisation. De tre tiggare i Göteborg som samlade in åt slavägarna beräknas av polisutredningen ha dragit in 300.000 kronor med sina "hej", "peengar". Varför hatar man alltihop? För att det inte finns något äkta någonstans.

2016-02-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag är också emot hälsas hejande och kommenterades,
Då jag går kvinna i fart efter dagliga behov.
Och inte att jag skulle vara autist helt enkelt att det störs av ord tiggare och deras GPs anslutit till deras samordnare havare.
Det är inte okay störas en, Lady som går solo i sina tankar…

2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre