Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprida kärlek

I staden där jag bor har hatet fått fäste
hit kommer hatande personer
för att skapa sig ett näste

Här får man ljusarbeta
och slita hund
bara för att vissa inte förstår
att jorden är rund

De har inte en helhetssyn
utan skyddslappar
ser bara sitt egna liv
och delar ut hatlappar

Jag vill väcka dom
från sitt hatande begär
och strö ut lite kärlek här och där

Så nu till våren tänker jag plantera
godhet för det behöver vi mera

Du kan hjälpa till och sprida kärlek
på vår jord
Du som poet bjud på dina ord

John Lennon vill jag hylla
han var så före sin tid
Nu står vi här och ska själva
ta vid

Hur möter man någon som är sjukligt fylld av hat
Som fräter sönder sig själv med rutten mat
Äter hat morgon middag och kväll
Hur ska en sådan person kunna bli snäll





Fri vers av Spirit
Läst 352 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-30 23:30



Bookmark and Share


  lapaix
bra
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit