Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusgubben

Något större
Något vi med blotta ögat tror är självlysande
Så klar
Så vit

Något större
Större än jag själv
Men ej större än jorden

Jag grottar ned mig i dina kratrar
Jag leker med ditt orörda stoft
Jag strör det över pannan

Njuter av ditt intensiva ljus
Ett ljus som går att se in i
Ett ljus som glittrar men ej bländar

Det vattnas i munnen
då du associeras med en
honungsmelon, uppskivad på ett blänkande silverfat

Jag talar om dig, du vackra måne






Fri vers (Fri form) av Krimskramsan VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-24 02:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP