Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mardrömmen

Det känns så tungt på mitt bröst
Halsen snärjs igen,
Försöker komma undan,
Från det som håller den.

Det känns som att någon kväver,
Som ett rep omkring min hals,
Men egentligen vet jag,
Ett rep är det inte alls.

Det är min egen tyngd som fäller mig,
Det är min kropp som drar mig ned.
Min mardröm är att bli för stor
För att någonsin orka med.

Jag äcklas så av tanken,
Att äta mig till döds,
Men äter ändå så mycket,
Mycket mer än vad behövs.

Jag hatar mig själv ofta,
För att jag saknar disciplin,
Har ingen balans i livet,
Men vill ändå bli fin.

Hur ska jag nå det målet?
Om jag inte bestämmer mig?
Nu måste jag nog välja:
Är äta ja eller nej?

Bäst vore mellanvägen,
Men den är så svår att nå.
När det väl har gått åt skogen
Kan man finna den då?




Bunden vers (Rim) av Elisabeth Skoog
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-25 23:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smärtsamma ord.
2016-02-26

  Knoparemoj
Hej,

Dröm är dröm och saga är saga
Läser gör man gärna denna dikt
när du pratar om din kroppsvikt

Ha det gott
Bosse

2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Skoog
Elisabeth Skoog