Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt - precis allt ... är relativt ...


Nu närmar sig veckan sitt slut ...

... Det är
tidig fredag morgon
och inte så många timmar
kvar tills vi till kvällen
äntligen får inleda helgen
som bjuder många av oss
möjlighet att få vila ut ...

Tid att få vara 
tillsammans
med dem vi
under veckan
på grund av 
alla måsten
fått prioritera bort
i alltför hög grad ...

Men ibland
är fredag
den dag
då stressen
inför all förväntan
vi har på oss själva
att utan egentliga förutsättningar
kunna kompensera
för vår frånvaro
och göra var och en
av alla våra nära och kära glad ...

... medför 
att den annalkande helgen
oss övermäktig blir
då vi på grund av stressen
redan innan kvällen
förlorat all nödvändig energi
för det vi vill ...

... och vi står 
inför insikten 
om att på söndag kväll
kan vår brist på vila
komma att få oss till
att implodera
med en sjuhelvetes
slutgiltig skrämmande tyst skräll ...

Om vi nu ens
har någon
som väntar på
att helgen tillsammans
med oss avnjuta få ...

Ty då
är nämnda förväntade
tysta potentiella skräll
på söndag kväll
för många en utopi
att få känna 
tillsammans med någon
någon helg i sitt liv ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-26 07:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP