Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av sign. Livtrasas text Vänta lite nu - jag trodde hon var med på det? https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1943187#


Om våldtäkt, detta starka ord /Tema: Människor och möten 5

 

varför våldtäkter går oanmälda
är sorgligt självklart

 

ställda i relief mot mannens hejiga
"Vänta lite nu - jag trodde hon var med på det?"
blir kvinnans berättelse en bleken visa,
ett ode till överlevnadsödet

för
när den situationen kommer, när hon sagt nej,
när hon en gång ligger där, i skruvgrepp, chanslös,
infinner sig det viktigaste hon läst och lärt sig
om överlevnad:
gör inte motstånd, om du vill klara dig levande,
oskadd under ett fyllo, en våldsverkare, machoman,
gör inte motstånd, vad än du gör

 

oskadd?
utan vittnen, chanslös inför polisanmälan,
märkt för livet, det hon fick behålla

levande?
levande begravt förtroende för alla män,
dragna över den tätaste luskam

 

 

 

livet efter detta?
hon inmurad i kroppens minne,
aktiverat av minsta beröring.
han fri att gå vidare ...

 

2016-02-26  11:34

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-02-26 10:33



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Män som våldtar och maktar är sjuka!

Lika lite som kvinnor vill bli genarliserade-vill vi män klumpas ihop med svagsinta av vårt eget kön!


2016-02-26

  Bossepoet från Österbotten
Stark och skrämmande
men det är just det det är

försvarslöshet
maktlöshet
2016-02-26

  Öknens Ros VIP
Har man gått halvvägs tror män tydligen att det är raka spåret. Kyssar och smek betyder inte att det är fritt fram. Många kvinnor litar inte på män när de utsatts för våldtäkt.
2016-02-26

  Gunnar Odhner
Starkt. Och sant.
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP