Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skåpmat: ur Balkonggester


tretusen snodda kartongspikar

Fem år senare
Stod skelettet fortfarande
Kvar
Resterna av ett helt kvarters
Samlade barndom multnade
Långsamt
i Ett återtåg
med slutstation i den mikrobiologiska
Mångfalden

Fjärilslarver
och Skalbaggar
åt sej genom nattstulna fyrtumsplankor
Igelkotten
rasslande under åkytans ruttna plywoodsjok
Och svalorna i copingröret
Svirrande högre
Än våra sommarnätters samlade
Skateboarddrömmar

Minnena skar genom mej
Strömmade genom ärrade knän
Forsade i mej
som hjälmsvettens sveda
I solplågade ögon

Som när vi skottade hela rampen
En kall januarilördag
Och Pelle bröt benet
Eller när Caroline visade brösten
Och vi kräktes fulla på
Treveckors jordgubbsvin
Niklas mamma
Som droppade in och klarade sej
Blodfläcken på flatbotten
Och mitt ringfinger
Uppfläkt som en banan
Av nån av tretusen snodda kartongspikar

Det var så enkelt
Frontside
Backside
Goofy
Regular

Inte mer än så




Fri vers av Larsch Garage
Läst 182 gånger
Publicerad 2016-02-27 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larsch Garage
Larsch Garage