Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÄNK OM MAN HADE VETAT

Tänk om man hade vetat
livets villkor

när man i ungdomsårens tid
flög ut på späda vingar

att de val man gjorde då
gav inriktning åt färden

kanske hade livets resa
blivit annorlunda då


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 678 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-02-27 15:43



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Tänkvärda välformulerade rader.
2017-07-17

    jaybird
Varje sekund om ett floddelta ut mot havet. Olika vägar. Samma mål.
Fint formulerat, Palett.
2017-06-25

  Ninananonia VIP
Sant ...
2016-04-02

  Solstrale VIP
Så snyggt paketerat, bild text spänningen... En så var och en kan ta till sig!
2016-03-14

  Linda CH VIP
Mycket tänkvärt! Något jag också funderar över då och då.
2016-03-08

  Linda CH VIP
Mycket tänkvärt! Något jag också funderar över då och då.
2016-03-08

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är något man funderar på ibland, men det är bättre att se framåt...tänkvärd dikt...
2016-03-02

  Bo Himmelsbåge
Joo... men det är lite svårt att lära av andras erfarenhet... (föräldrarnas) man vill ju gärna göra egna...
o utvecklas... men man hoppas att barnen inte väljer alltför svåra uppgifter...
Tänkvärd dikt!
2016-03-01

  Ingrid Trolle
Resan kanske hade blivit
bättre, men det finns ingen
garanti för att den inte blivit
sämre. Vi har fått friheten
att välja och förlåta - oss själva!
En mycket tänkvärd text.
2016-02-27

  ULJO
Det får man aldrig veta men visst tänker man så ibland. Men för mig gäller i första hand att aldrig titta i backspegeln utan se framåt.
2016-02-27

  lodjuret/seglare VIP
Saker som slår en kan vara att hade du dröjt åtta timmar, vilken av din fina texter hade då istället stått att läsa här? Och vilka hade kommenterat, med vilka ord?
2016-02-27

  Lindha W Gustavsson
Så klokt skriftat. jag brukar tänka så jag med - och visst hade man ( i vart fall jag) gjort delvis andra val. Lindha
2016-02-27

    ej medlem längre
Väldigt tänkvärt mvh annokas
2016-02-27

  Kattfot
Bra! Dikten fick mig att fundera över mina egna livsval.
2016-02-27

  Knoparemoj
Hej,

Visst har du rätt,men jag fick inte göra någon inriktning på färden
Samhället förstörde mig

Ha det gott
Bosse
2016-02-27

  Marita Ohlquist VIP
Jag tänker ofta så även på de val jag gjort i vuxen ålder!
2016-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett