Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya Glasögon

Jag vaknade upp på en parkbänk på ett torg

Mina glasögon var sneda och låg slängda i en papperskorg

Gårdagens rus sitter kvar och jag börjar sakta gå hem

Det var då, inte nu, det var för länge sen

Glad för att det hände

Det var då jag fick nya ögon, hela livet vände

Nu går jag här med nya glasögon på vårvägen fram

Jag går mot ljus och värme, vaknar alltid tacksam

Med nya ögon ser jag livet från ett annat håll

Har städat bort skumtomtarna dom med en ego roll

De som tar men aldrig ger, de som gör en så liten

De som bara pratar och inte lyssnar för de tycker dom är meriten

De som tar min energi, bryt dig loss, släpp dig fri, ta ett kliv

Alla har rätten att välja sin egen väg i sitt liv

När skumtomtarna försvann, då dansade jag mig fram

Solen städar våren, snön den smälter långsamt

Städa bort de människor som dig stjälper

Det är jobbigt, det är svårt, men jag lovar det hjälper

Jag är glad att de gamla glasögonen försvann

Annars hade jag aldrig varit en fri man




Fri vers (Fri form) av Qotsa309
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-28 17:41



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
kloka ord att begrunda över.
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Qotsa309
Qotsa309